delivery header Ingyenes szállítás, ha a rendelés több, mint 1000 RON

GYIK

 • Kezdő útmutató

  Ez attól függ, hogy milyen gyakran akarunk mosni. Ahhoz, hogy két-három naponta kelljen mosnunk (ennél hosszabb ideig már nem higiénikus tárolni, ennél gyakrabban, azaz majd mindennap mosni fárasztó), I 8-20 pelenkára van szükségünk. Ha vegyesen szeretnénk használni az eldobhatóval, akkoratízes csomag is elegendő.

  A leggyakoribb visszajelzések egyike, hogy megfelelő használat mellett soha nem ázik át a baba, még nagyon híg antejes széklet esetén sem. Hogy meddig bírja, az általában gyerektől függő. Attól is függ, hegy milyen idős, mennyi folyadékot fogyaszt, milyen gyakran van széklete stb., de 2-3 óránként érdemes cserélni a pelenkát. Éjszakára vagy hosszabb séta esetére plusz betét elhelyezése szükséges. Ez lehet egy otthoni pamut kéztörlőből ad hoc megoldás, de szívesen állok rendelkezésetekre pamut és bambusz betétekkel egyaránt.

  Itt nincs semmi extra. Vedd le róla a piszkosat, jó ha vízzel lemosod a popsit, majd szárazra törlöd és úgy adod fel a tiszta pelust. Ha van lebomló papír betéted akkor azzal együtt pelenkázd be, hogy a székletet majd könnyedén eltávolíthasd.

  Pelenka csere idején a kaki eltávolításában segít a lebomló papír betét. Ha nem kakis, akkor csak átöblítjük a pelust és bedobjuk a pelenka tároló vederbe vagy zsákocskába. Érdemes a zsebekből kivenni a betétet. Amikor összegyűlt egy mosásra való (nem több mint 3 nap tárolás lehetséges), tegyük mosógépbe. Érdemes ecetes előmosást alakalmazni. Soha ne tároljuk 3 napnál többet a piszkos pelust. A tároló vederbe tehetünk egy evőkanál szódabikarbónát, így nagyon jól semlegesítjük a kellemetlen szagokat. Illóolajokat is használhatunk erre a célra, amit a vederbe kell cseppenteni, majd felönteni tiszta vízzel.
 • Termék

  Külső részük vízzáró, légáteresztő PUL anyag, ami egy normál szövet, egyik fele műanyag bevonattal, hogy meggátolja a vizelet távozását a pelenkán keresztül. De mégis a szövet része légáteresztő. Belső, baba popsival érintkező része 100% pamut vászon anyag, nagyon puha, a baba bőrének megfelelő. Ez a rész segít a nedvességet a betétbe továbbítani, valamint szárazon tartani a baba bőrét is. A flotír betétet, az előbbi két anyag összevarrásából keletkező „zsebben" kell elhelyezni. A zsebes pelenkák előnye, hogy a nedvszívás egyénileg változtatható és a zsebben elhelyezett betétek számával növelhető.

  Igen, újszülött kortól szobatisztaság eléréséig használható a pelenka. Újszülötteknek a legkisebb méretre kell állítani, amit a combrész gumírozásával oldottunk meg.

  Igen, a belső 100% pamut anyag, segít a vizeletet a betétbe továbbítani és szárazon tartja a babapopsit. Általában a tapasztalat az, hogy mosható pelenka használatánál nincs, vagy csak kis mennyiségben (amikor a szervezet jelez a székleten keresztül pl. fogzást, gyomorrontást) van szükség popsikrém használatára.

  A betét darabszáma alkatfüggő ill. korfüggő is. Kisebb baba még kevesebbet pisil, nagyobb babának már szüksége lehet a nagyobb kapacitású nedvszívásra. A különbség leginkább az éjszakai é/nappali használat között van, éjszakára, mivel nem cserélünk (vagy csak ritkán) pelenkát, szükséges lehet a 2 de akár 3 betét is. Nappalra az I db.

  Nem, a pelenkát úgy tervezték, hogy már újszülötteknek is alkalmas a mérete.

  A Trëzy pelenka típusát tekintve egy részes, tehát tartalmaz mindent a pelenkázáshoz, semmilyen plusz réteg feladására nincs szükség. Használata a baba szempontjából olyan gyors és praktikus, mint egy eldobható pelenka, de jóval bababarátibb, egészségesebb és gazdaságosabb.
 • Méretszabályozás

  Trëzy méretszabályozás a combrész gumírozásának szabályozhatóságával történik A gumiszalagon lévő gomblyukak segítségével (melyekhez zseben keresztül lehet hozzáférni), személyre szabottan, pontosan beállíthatjuk a kisbaba combjára igazítva a pelenka méretét 3 és I 6 kg között, így minden nedvesség a pelenkában marad.

 • Mosás

  A kézi mosás inkább néhány darab pelenka esetén lehet megoldás. Nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő bő vizes öblítésre. Ha csak néhány pelenkát szeretnél kimosni, ami nem tölt meg esetleg egy fél programot sem a mosógépben, alapos (!) öblítés után lehetséges a babaruhákkal együttmosni 60 fokon. Bármilyen mosóporral moshatod, fél adag elég lesz a gyártó ajánlatából. Utóöblítésnél ecetet használunk és nem kémiai illatosított öblítőket. Ha illatosítani szeretnéd, akkor ecetes-illóolaj (eszen­ciál is!) keverék használatát javaslom.

  • Mosószóda használatát fokozottan javaslom.
  • Öblítéshez kiváló megoldás a mosógépbe adagolt ecet, óvja a pelenkák anyagát, puhává teszi és fertőtleníti.
  Vasalni tilos!

  Igen, a különböző színek egyáltalán nem fogják be egymást, még a fehéret (!) sem!

  Nem, mosódióval nem szabad, mert a polár anyagot eltömítheti a növényi szappan és ronthatja a nedvszívó képességét a pelenkának Ezért nem ajánlott!
  Nem, az öblítők felületet képeznek az anyagon és ronthatják a nedvszívó képességet, ezért inkább I -2 evőkanál ecettel öblítsd. Ez nem szennyezi a környezetet, nem károsítja a baba bőrét sem, és puhává varázsolja a pelenkákat is. Ráadásul olcsó és a legkiválóbb öblítőszer más ruhához is, a mosógép dobja is mindig csillogó lesz. Az illata nem marad meg!

  Ha szeretnéd, akkor igen. Természetesen mosógéppel egyszerűbb és kevesebb fáradtságot igényel. A kézi mosás inkább néhány darab pelenka esetén lehet megoldás. Nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő öblítésre.

  Ha csak néhány pelenkát szeretnél kimosni, ami nem tölt meg etleg eg+fél programot sem a mosógépben, alapos (!) öblítés után lehetséges a babaruhákkal együtt mosni 60 fokon.
 • Szárítás

  A napon a való szárítás a legjobb, antibakteriális hatása és foltkitisztító hatása is a leghatékonyabb. Télen hősugárzó fölé teríthetitek, de ne közvetlenül rá, mert a pelenka külső PUL rétege megroncsolódhat. Szárítós mosógépben is szárítható.

  A pelenkát a PUréteg miatt nem ajánlatos, de a betéteket nyugodtan. A pelenka egyébként nagyon gyorsan szárad. Nyáron, vagy jobb időben kiváló megoldás a szabadban szárítás, a napfény fertőtlenítő hatású és a legjobb folttisztító.

  Tilos vasalni, és szükségtelen is.

 • Rendelés, szállítás

  Ilyen nincs! Ha bizonytalan vagy nem gond, segítünk! Első lépés, hogy vedd meg a csomagot ami megfelelő, kezd használni és kérdezz, mond el nekünk mi a kihívás. Biztosan vezetünk, belejöttök. Nem maradsz egyedül! Nincs zsákbamacska, ablakon kidobott pénz sem. Második lehetőség, ha kevésbé köteleződnél el, akkor keresd fel a közeledben lévő támogató csoport, ott találsz vándor pelus csomagot, amit tíz napig próbálgathatsz, tapasztalataidat megbeszéljük, mindenben segítünk. Harmadik megoldásunk, hogy kérjél bérelhető csomagot tőlünk egy hónapra. Állunk rendelkezésre itt trezyscutec@gmail.com .

 • Egyéb

  Az eldobható pelenkákhoz képest a babapopsi a mosható pelenkában szellőzik, ezért nem fülled be. Kiválóan használható nyáron is a mosható pelenka, nem beszélve arról, hogy önmagában öltöztetve, nagyon figyelemfelkeltő ha kisszoknya vagy ingecske alól kivillan.

  Természetesen igen, ha ritkábban tudsz pelenkát cserélni, akkor érdemes több betétet az utazásnál a pelenkábatenni. Higiéniai okokból ajánlatos 3-4 óránként lecserélni.

  Igen, bármikor elkezdhető, ráadásul nagyon gyorsan megtérül az ára, mert néhány havi eldobható pelenka költségéből megvásárolható a teljes készlet, amit akár később a testvér is használhat.

  Nem, ha törekszünk arra, hogy környezetkímélő mosószereket használjunk Mellőzzük az öblítőt és a fehérítőket, ami rendkívül agresszív tisztítószer, szennyezi aprnyezetet 2 és babánk bőrét is irritálhatja. Az elhasznált vizet a víztisztító állomásokon kezelik, míg az eldobott pelenka szemét 300-400 évig is szemét marad.

  Igen, biztosan! Ezeket a mosható pelenkákat ugyanolyan egyszerű használni, mint egy eldobható pelenkát.

  Kiválóan tudnak mozogni benne, sőt a csípő fejlődése szempontjából kifejezetten ideális terpesztartásban tartja a lábakat. Puha kis csomagot képez a popsin, ami a járás tanuláskor előnyös lehet.Mindent (is) a pelenkázásról

Iratkozz fel a(z) Trëzy hírlevelére
A kosár tartalma
Ingyenes szállítás, ha a rendelés több, mint 1000 RON
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Kosár mentése
Rendelés leadása
Válassz nyelvet